Huisartsenpraktijk Van het Zandt

Op 30 oktober, woensdag 1 november en donderdag 2 november hebben wij voor het eerst een 'gezondheidscheck' gedaan. Alle mensen die een oproep voor de griepprik hadden ontvangen, hadden ook een 'roze' uitnodiging ontvangen. Met deze uitnodiging was het mogelijkheid om een gezondheidscheck te laten uitvoeren (dit was in het kader van de 'diabetes-week') om uw risico op hartvaatziekten in kaart te brengen.

Waarom? Uw leefstijl, verhoogde bloeddruk en beginnende stadia van suikerziekte zijn zaken waar u geen last hoeft te hebben, maar toch - soms al jaren - aanwezig kunnen zijn en schade kunnen veroorzaken in uw lichaam (risico op hart- en vaatziekten, nierschade, zenuwschade etc). Ook sommige ritmestoornissen kunt u hebben zonder klachten, maar waardoor u wel een verhoogd risico loopt op het krijgen van een TIA of herseninfarct. 

Uw huisartsen (Chantal de Vos-van het Zandt en Maarten Berkhout) hebben samen met alle assistentes Trudy, Jolita, Liesbeth en Crystal, samen met de apotheker Didem Altug, apothekers-assistente Coby van apotheek Prinsenland en samen met 2 diëtistes van Health Risk Control hebben wij in deze week een ruime 325 mensen gecontroleerd. Leefstijl, bloeddruk, suiker, taille-omvang, gewicht, ritmestoornissen en vetpercentage. Deze gegevens zijn wij druk aan het verwerken. Na 15 december hopen wij alle uitslagen en gegevens verwerkt te hebben: u kunt dan bellen met onze assistente voor uw advies.

Wij begrepen van sommige patiënten dat de wachtrij te lang was en daarom zijn afgehaakt, of dat zij op die dagen niet aanwezig konden zijn. Onze excuses hiervoor: het was onze eerste maal van deze uitgebreide controle (dus wij konden nog niet putten uit eerdere ervaring) en bovendien was de opkomst zeer hoog. Indien u nu geen controle hebt gehad, komt er uiteraard nog een mogelijkheid voor controle en daarnaast zullen wij mensen blijven controleren: u kunt hiervoor vanaf januari bij de assistente een formulier ophalen en een afspraak inplannen. Daarnaast zullen wij mensen actief via de apotheek bij hun herhaalmedicatie oproepformulieren gaan meegeven.