Huisartsenpraktijk Van het Zandt

Sinds 1 juli 2008 proberen wij voor u klaar te staan bij al uw medische (spoedeisende) vragen. Wij werken daartoe samen met een team van huisartsen en doktesassistentes, POH-S en POH-GGZ. Dit doen wij in teamverband 52 weken per jaar, alle werkdagen. Tijdens onze afwezigheid (ziekte, nascholing, vakantie of na bijvoorbeeld nachtdienst) worden onze spreekuren waargenomen door een huisarts: dit maakt het mogelijk dat de praktijk op alle werkdagen het gehele jaar geopend is.

Op de praktijk zijn er vele mogelijkheden om u te kunnen helpen (zaken die vroeger alleen in het ziekenhuis gebeurden): zo maken wij hartfilmpjes, longfunctietesten, vaatonderzoeken, maar ook een echografie (van uw buik, nieren, lever, milt en alvleesklier, maar ook van uw blaas en baarmoeder). Uw huisarts kan een (mirena)spiraal bij u plaatsen indien gewenst, maar ook kleine chirurgische verrichtingen.

Het plannen van een agenda van de huisartsenpraktijk gaat anders dan bij andere bedrijven: wij hebben te maken met spoedgevallen, en zaken die soms niet kunnen wachten tot na een weekend of waarvan men een heel weekend heeft gewacht totdat de praktijk weer open is. Dit maakt dat maandagen en vrijdagen veelal erg druk en hectisch kunnen zijn. De kans op uitloop van spreekuren is op die dagen vaak groter.

Wij merken dat het inplannen van afspraken in de praktijk steeds moeilijker gaat: dit willen we graag verbeteren. Steeds meer afspraken worden weken later ingepland, met als gevolg dat steeds meer mensen niet op hun afspraak verschijnen of kort tevoren ‘even’ afbellen. Dat is erg jammer. Dit is kostbare spreekuurtijd die dan verloren gaat: er kan niemand anders op dat moment gezien worden. Hiervoor zullen wij vanaf 21 november 2016 een no-show-tarief gaan rekenen (zie hieronder voor de tarieven). 

Een klacht per afspraak: Daarnaast vinden wij het 'opsparen' van klachten (lijstjes) medisch niet verantwoord. Wij zijn van mening dat als u een probleem hebt waarvoor u meent een huisartsenpraktijk te moeten bellen, u ook bereid bent wat te schuiven in uw agenda om geholpen te kunnen worden. Het gaat immers om uw gezondheid. Voor een artsenbezoek kunt u vrij vragen bij uw werkgever en mag ook een kind wat eerder/later van school gehaald/gebracht worden.

Omdat men soms uitkomt op een afspraak weken later, krijgt men soms het gevoel heeft dat ‘de huisarts eerder geen tijd voor hen had’. Dat gevoel vinden wij vervelend en onjuist.

Daarom kunt u vanaf 21 november dagelijks bellen voor een afspraak op de dag zelf. Onder het motto: hebt u een klacht dan zien wij u diezelfde dag: indien u voor 10:00 belt dan garanderen wij u dat u diezelfde dag een spreekuurplekje aangeboden krijgt. U kunt dan zelf kijken (voordat u de assistente belt) of u die dag tijd kunt inruimen in uw agenda. Dit spreekuur is bedoeld voor 1 klacht per afspraak.

Mocht u toch voor een andere dag een afspraak willen inplannen of een afspraak om 2 klachten tegelijk te bespreken, dan kunnen wiju hiervoor een afspraak aanbieden op speciale spreekuren (werkdagen ’s morgens). Meer dan 2 klachten (lijstjes) kunnen niet behandeld worden, omdat dit af doet aan de kwaliteit van zorg en bovendien alle mensen die na u aan de beurt zijn oneigenlijke wachttijd oplevert (geen sprake van spoedgeval). Uiteraard kunt u nog steeds afspraken met de assistente inplannen op langere termijn (bijv voor uw bloeddruk, het aanstippen van wratten, uitstrijkje, hartfilmpjes etc) op werkdagen tussen 10:00 en 11:00 en tussen 14:00 en 16:00.

Tussen 8:00 en 10:00 zijn de assistentes bezig met het maken van afspraken. Om de telefonische bereikbaarheid te vergroten (en daardoor uw wachttijd te verkleinen) verzoeken wij u vriendelijk voor medische adviezen en het opvragen van uitslagen te bellen na 14:00. Voor receptaanvragen verzoeken wij u gebruik te maken van de receptenlijn (optie 2 in het keuzemenu), recept@aanhuisarts.nl of de herhaalreceptenbus (naast de voordeur).

No-show tarief:

Niet verschijnen zonder bericht of kort tevoren annuleren afspraak: helaas komt het (steeds meer) voor dat mensen op het laatste moment hun afspraak afzeggen of gewoon niet op komen dagen. Bij het niet verschijnen zonder bericht of zonder tijdige annulering van uw afspraak is het sinds 1 januari 2011 toegestaan de gederfde consulttijd bij u in rekening te brengen. Wij gaan dit vanaf heden (21 november 2016) ook bij u in rekening brengen. Reclamatie van deze kosten bij uw verzekeraar is niet meer mogelijk. Op deze manier hopen wij de beschikbare consulttijd voor iedereen zo optimaal te houden. Afspraken tussen 08.00-09.00u kunnen tot maximaal 24 uur van te voren worden geannuleerd, afspraken die gemaakt zijn op de dag zelf kunt u tot 1 uur tevoren annuleren.

In onze praktijk hanteren wij de volgende no show-kosten voor:

  • een gemist 10 min. consult bij de huisarts of assistente         =  10 euro
  • een gemist 20 min. consult bij de huisarts, POH of assistente =  20 euro
  • afgesproken huisbezoeken waarbij patient niet thuis is           =  50 euro
  • een gemist > 20 min. consult bij de POH (=duurzame zorg)   =  45 euro
  • een gemiste afspraak voor een echo                                     = 75 euro